Света эженин жумуш куну, танкы экиде башталат. Ал дагы бир шериги экоо ,ишти камыр жуурудан башташат.Кунуно 10-11 мушок ун,камырга жуурулат.
Бул болмонун ичинен набайчылар, нандын кебетесин келтирген сон,иштин кийинки абалын тандырчыларга откозуп беришмекчи.
Ал эми Гульназ айым ылайым тандырга нан чаптап жатканда ,колуна кол кап кийип, жоолук байлап,депкирин кармап ишин баштайт. Бул набайканада 10 го чукул адам иштеп келет.Кунуно 28-30 тандыр жабылып,1000 нан жасалып,Каракол шаарындагы дукондорго откорулот.Калмак нанынын озгочолугу камырга жумурка, сут кошулуп жуурулуп,оз даамын кардарларга тартуулайт.
Ал эми бул бизнестин баштоочусу Халима айым. Халима Абдыкеримова 4жылдан бери бул набайкананы ачып иштетип,оз кардарларын тейлеп келет. Озу дагы тандыррчыларга нандын келбетин жасоого жардам берип , Кунуно бул жакта 10-12 сааттан эмгектенишет.
Негизи эле Караколдун нанынын даамдуулугуна эч бир жердин наны жетпейт го
Ал эми нандын курамы, жасалуу ыкмасы туралуу билсе болобу?
Урматту Saiachka нандын жасалуу курамы ун,суу,жумуртка,туз болду ушулар гана курамына кошулат. Ал эми жасалуу ыкмасы сиз суроттордо коруп тургандай!
Просто шикарные фотографии! Нет слов!
Спасибо! М.Sadirbekov!